Uspješno proveden projekt „Unaprjeđenje usluga za djecu u Dječjem vrtiću Lepoglava”

Nakon 20 mjeseci trajanja projekt „Unaprjeđenje usluga za djecu u Dječjem vrtiću Lepoglava” uspješno je proveden. Riječ je o projektu koji je za cilj imao unaprijediti usluge kroz produljeno radno vrijeme vrtića, a što je u potpunosti i ostvareno, istaknuto je na održanoj završnoj konferenciji projekta.

Projekt je sredstvima Europskog socijalnog fonda sufinancirala Europska unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 u okviru kojeg je Gradu Lepoglavi za njegovu provedbu odobreno 1.120.338.80 kuna što je 100% prihvatljivih troškova provedbe projekta.

– Ovim smo projektom djeci omogućili stjecanje novih znanja te nova zapošljavanja, uglavnom mladih osoba, na području Grada Lepoglave – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić podsjetivši da na području Grada Lepoglave, zahvaljujući gradskim ulaganjima u rad vrtića te uređenje i izgradnju vrtićkih kapaciteta kao i subvencioniranje pohađanja vrtića, nema neupisane djece u vrtić.

Zahvaljujući projektu radno vrijeme vrtića produljeno je sa 16 na 20 sati, zaposleno je osam radnika za potrebe provedbe projekta te su u program rada vrtića implementirana dva nova programa – Male čipkarice i Sportska škola.

– Projekt je osmišljen kao nadogradnja stručnog rada s djecom, a s naglaskom na očuvanje naše baštine i povećanje sportskih sadržaja. Djeca su imala prigode učiti izradu lepoglavske čipke te se baviti sportskim aktivnostima čime smo ih potaknuli na kretanje. Također, našim smo odgajateljicama pružali mogućnost dodatnog usavršavanja i edukacije. – pojasnila je Valentina Husnjak Ribić, ravnateljica Dječjeg vrtića Lepoglava.