Uspješno zaključen projekt „Zaželi III – Grad Lepoglava”

Zahvaljujući projektu Grada Lepoglave „Zaželi III”, 10 je žena, iz skupine teže zapošljivih, zaposleno na poslovima pružanja pomoći i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju na gradskom području. Tijekom šest mjeseci trajanja projekta one su brinule o 63 korisnika obavljajući poslove koji oni sami nisu u stanju i mogućnosti obaviti, a utječu na kvalitetu njihova života.

– Odlazile smo im u dućan i po lijekove, donosile drva za ogrjev, pomagale u vrtu, čistile prostor u kojem borave, kuhale im i bile im podrška. Šteta je što je projekt kratko trajao jer njime smo zadovoljne i mi gerontodomaćice i korisnici o kojima smo brinule – pojasnila je Štefica Špiljak, jedna od 10 gerontodomaćica zaposlenih u okviru navedenog projekta.

Projekt vrijednosti 538.000 kuna u cijelosti je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020.

– Grad Lepoglava brine o građanima u potrebi kojima smo zahvaljujući ovom projektu povećali kvalitetu života. Pored toga, omogućili smo zapošljavanje 10 žena koje su teško nalazile posao, a koje su kroz rad u okviru ovog projekta pokazale koliko su vrijedne. Svi zajedno učinili smo Grad Lepoglavu boljom sredinom – istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić najavivši da će Grad Lepoglava nastaviti s ovim projektom kad se otvori novi natječaj.

– U potpunosti smo ispunili ciljeve projekta. Ljudi u potrebi iskazali su veliko zadovoljstvo i potrebu za ovakvom vrstom usluge koju su im pružale gerontodomaćice koje su vratile na tržište rada i dobile prigodu raditi i osigurati svoju egzistenciju- zaključila je voditeljica projekta Jelena Vukešin.