Vježbom „Potres-2024” Stožer civilne zaštite Grada Lepoglave pokazao je vrlo visoku razinu spremnosti

default

U četvrtak je u prostoru zgrade i u dvorištu zgrade gradske uprave Grada Lepoglave Stožer civilne zaštite Grada Lepoglave održao vježbu „Potres-2024”. Riječ je o pokazno-terenskoj vježbi operativnih snaga iz sustava civilne zaštite s područja Grada Lepoglave u kojoj su sudjelovali članovi DVD-a Lepoglava, DVD-a Kamenica, DVD-a Višnjica, IDVD-a Kaznionice u Lepoglavi,  Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanica Varaždin, Gradskog društva Crvenog križa Ivanec, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske Županije, Područnog ureda civilne zaštite Varaždin i Policijske postaje Ivanec s tematikom gašenja požara, evakuacije i spašavanja nakon potresa iz upravne zgrade Grada Lepoglave.

Nakon vježbe svi sudionici održali su analizu provedene vježbe kojom je utvrđeno da je vježba dobro i uspješno odrađena sukladno Elaboratu vježbe.

Gradonačelnik Škvarić nadgledao je vježbu, izrazivši potom zadovoljstvo zbog njezine uspješnosti.

– Ovakve vježbe pokazuju nam da su naše operativne snage itekako spremne za krizne situacije i da možemo računati na njih. Znamo od kolike je važnosti da svi sudionici budu osposobljeni, da znaju svoje zadatke i da, ono što je naša dužnost, smanjimo žrtve, da smanjimo stradale u slučaju katastrofe na području grada Lepoglave. Zahvaljujem vam se na vašem predanom radu, angažiranosti i požrtvovnosti – rekao je gradonačelnik Škvarić.