Zemlja partner 27. međunarodog festivala čipke predstavila se bogatim glazbenim programom

Predstavljanje zemlje partnera 27. Međunarodnog festivala čipke – Republike Slovenije, proteklo je uz bogat glazbeni program.

Mlade slovenske flautistice, članice kvarteta flauti Inuaria, u lepoglavskoj su župnoj crkvi priredile dojmljiv koncert. Četiri glazbenice, studentice na ljubljanskoj Akademiji za glazbu – Lara Oblak, Katarina Kastelec, Nuša Dolinšek i Alja Boštjančić, izvele su djela Mozarta, Lhotke, McMichaela, Goloba i Casterede.

Glazbeni program na Slovenskom danu završio je koncertom poznatog slovenskog kantautora Zorana Predina, koji je na terasi restorana Ivančica nastupio s gitaristom Igorom Polakom. Ova dvojica sjajnih glazbenika, „ srebrnih pionira“ kako u šali sebe vole nazivati zbog sijedih vlasi, održali su pomalo sjetan, intimistički koncert na kojem su izveli neke od najpopularnijih Predinovih skladbi, od svevremenskog „Praslovana“ do novijih skladbi, kakve su „Čarape ispod sandala“ ili  „Kosa boje srebra“, ali i skladbe Arsena Dedića, Bijelog dugmeta i Leonarda Cohena.