Značajna gradska potpora umirovljenicima

Održana je redovita skupština Udruge umirovljenika Lepoglava. Gradonačelnik Škvarić naveo je kako rad i djelovanje umirovljenika putem udruge doprinosi boljitku Grada Lepoglave. Naglašena je i dodatna financijska potpora Društvu Crvenog križa Varaždinske županije gdje se omogućilo zapošljavanje još jedne gerontodomaćice u okviru projekta “Pomoć u kući starijim osobama na području Grada Lepoglave u 2023. godini”.  Također, o starijim i osobama u potrebi na području Grada Lepoglave, zahvaljujući gradskom projektu “Zaželi III”, u ovoj godini brine dodatnih 10 gerontodomaćica.

Grad prati potrebe svojih stanovnika, posebice starijih osoba i onih u potrebi te osigurava brojne potpore kako bi im olakšao svakodnevni život.

Posebno treba istaknuti sljedeće:

  • umirovljenicima slabijeg imovinskog statusa isplaćeno je oko 330 uskrsnica u iznosu od 30 eura,
  • priprema se projektna dokumentacija za izgradnju doma za cjelodnevni boravak starijih osoba u Lepoglavi.

Na potpori koju Grad Lepoglava pruža umirovljenicima zahvalila je Marija Varović, predsjednica Udruge umirovljenika Lepoglava. Istaknula je da bi bez gradske potpore Udruga imala problema djelovati na ovakvoj razini i provoditi brojne aktivnosti, posebice organizirati izlete, druženja i susrete umirovljenika.