Zimska služba i vatrogasci od jutra čiste prometnice od snijega

Kao i na području gotovo cijele Hrvatske, s početkom tjedna (ponedjeljak, 23. siječnja) snijeg stvara probleme u prometu i na području Grada Lepoglave. Ekipe gradske zimske službe na teren su izašle u ranim jutarnjim satima čisteći, prema prioritetima, više od 100 kilometara cestovnih pravaca (nerazvrstanih lokalnih cesta) na području 11 gradskih mjesnih odbora.

Nakon prvog obuhvata, u podnevnim satima započele su i s drugim obuhvatom čišćenja snijega koji zbog vlažnosti stvara dodatne probleme. Naime, na brojnim mjestima zbog težine snijega došlo je do rušenja stabala i električnih stupova na ceste pa su na teren izašli i vatrogasci koji ih uklanjaju. Zbog snijega na kolniku, otežano je i prometovanje i na cestovnim pravcima u ingerenciji Županijske uprave na ceste.

Građani su pozvani na strpljenje i da ako nemaju potrebe ne odlaze na put automobilima. Sve službe uključene u čišćenje snijega (i zimske službe), radit će kontinuirano i s maksimalnim kapacitetom kako bi ceste učinile prohodnima unatoč snijegu koji još uvijek pada, poručeno je iz Grada Lepoglave. 

Građani i sami mogu kontaktirati zimsku službu na broj 098 471 091.